Als je zoekt op laptops, dan krijg je veel soorten en maten te zien. Maar de vraag is dan wat voor type gebruiker ben jij? Het is goed om eens na te gaan wat de opties zijn en zo kun jij de beste keuze maken. Tegenwoordig kiezen veel mensen een laptop boven de pc, waarom? Omdat je een laptop eenvoudig mee kunt nemen en je kunt overal in en om de woning je laptop openslaan, een spel doen, muziek luisteren of even je mail checken. Hoe dan ook de hoogste tijd om zelf na te gaan welke soorten laptops er zijn en dan kun jij de keuze maken die het beste bij jou past!

Soorten laptops

Zoals al aangegeven zijn er verschillende soorten laptops. Daarbij zou je kunnen denken aan ultraportables. Vaak hebben deze een klein beeldschermdiagonaal van 14 inch of minder. Ze wegen minder dan 2 kilo en zijn wel erg prijzig. Een andere optie is de multimedialaptop, deze wegen maar 2,5 kg en hebben vaak een beeldschermdiagonaal van 15,6 inch. Het zijn goede modellen als je van tv kijken op de laptop houdt. Meestal zijn hierbij de duurdere modellen wel wat sneller.

Dan heb je nog de 2-in-1-laptop. Het kan zijn dat deze laptops een aanraakscherm hebben. Dit noemen we dan ook wel hybride of convertible. Dan heb je nog de lichtgewicht laptop. Dit kunnen compacte items zijn voor een lage prijs of de luxe met een hele hoge vanaf prijs.

Welke laptop wil jij?

De vraag is wat voor laptop wil jij? Stel jezelf eens een paar vragen:
– Hoeveel geheugen wil je dat de laptop heeft?
– Waar ga jij de laptop voor gebruiken?
– Wat is het budget wat jij te besteden hebt?
– Hoe groot mag het scherm zijn?
– Wil jij de laptop eenvoudig mee kunnen nemen?
– Hoe zwaar mag de laptop zijn?
– Heb je voorkeur voor een speciaal model?
Het zijn zomaar een paar vragen die je jezelf wel even moet stellen. Zo weet jij namelijk wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je ook gerichter zoeken.

Vergelijk de laptops

Het beste wat je kunt doen is de verschillende modellen laptops met elkaar vergelijken. Je krijgt op deze manier een goed beeld van de mogelijkheden, de kosten en de specificaties. Op deze manier vind jij echt de laptop die bij jou past en daar kun jij dan ook echt je voordeel mee doen!