Eenvoudig je marktbereik vergroten dankzij Listerport

Als e-tailer heb je het vaak al druk genoeg: je voorraad bijhouden, productinformatie bijwerken, verkoopstrategie aanpassen en ga zo maar door. Je marktbereik vergroten schiet daar door de drukte al gauw bij in en komt zo op de alsmaar groter wordende stapel met to-do’s te liggen. Listerport begrijpt dit probleem van e-tailers en heeft een nieuwe software ontwikkeld die van de grote stapel, een kleinere stapel to-do’s maakt. Via één klik kun je met de software van Listerport je marktbereik direct vergroten. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Lees verder, en wij leggen je uit hoe deze software werkt. 

Automatische integratie

De software van Listerport maakt ‘product listings’ op externe platforms. Dit betekent dat alle producten, productinformatie en voorraad van jouw huidige webshop (bijvoorbeeld op basis van Woocommerce, Shopify of Magento) worden gekopieerd naar andere webshops. Dit klinkt als veel werk, maar dankzij Listerport gebeurt dit met één druk op de knop. Je producten worden dan gekopieerd naar webshops zoals het Nederlandse Bol.com, maar ook naar het internationale Amazon, Ebay en/of Alibaba. Je kunt zelf kiezen in welke landen je wilt opereren. Listerport geeft je hierna de optie om automatisch je productinformatie te vertalen, zodat je ook hier geen uren aan kwijt bent. Wanneer de integratie is voltooid en je webshop draait, houdt Listerport je voorraad bij ontvang je bijvoorbeeld verkooplijsten per platform. Op deze manier kun je per platform zien hoe je ervoor staat, zodat je jouw strategie hierop kan aanpassen. 

Voordelen van een internationaal marktbereik 

Door je producten ook in het buitenland aan te bieden, wordt je marktbereik automatisch vergroot. Listerport doet dit via de Cross Border Electronic Commerce (CBEC). Buitenlandse consumenten vinden dat producten uit Europa een hoge kwaliteit hebben, waardoor zij liever Europese producten kopen. Hierdoor is de kans groot dat buitenlandse consumenten liever voor jouw product kiezen, dan voor een voor hen binnenlands product. Je omzet zal dus een enorme boost krijgen wanneer je jouw producten ook in het buitenland gaat aanbieden. Met de software van Listerport wordt een internationaal marktbereik eenvoudig en snel realiteit. 

Consequenties voor advertentie-uitgaven

Een bijkomend voordeel hiervan is het feit dat je minder afhankelijk bent van je advertentiebudgetten en online marketinginspanningen. Om een eigen webshop te laten groeien, ligt daar immers vaak de nadruk op. Aangezien externe platforms al het nodige verkeer hebben, hoef je jezelf daarvoor meestal niet extra in te spannen. Je lift als het ware mee op het reeds bestaande bereik van die kanalen. Ben je benieuwd hoe je hier precies van kunt profiteren of heb je nog vragen? Neem dan een kijkje op de website of neem contact op.