Welke software heb je nodig om te beginnen met linkbuilding?

Linkbuilden is het verkrijgen van links naar jouw website, waardoor je hoger in de zoekresultaten tevoorschijn komt en potentiële klanten je dus beter kunnen vinden. Deze vorm van zoekmachine optimalisatie is over het algemeen gratis en razend effectief. Dat verklaart ook de enorme populariteit ervan. Wil jij ook beginnen met linkbuilden? In deze blog lees je meer over de verschillende software-oplossingen die jou een vlekkeloos begin van je linkbuildingavontuur bezorgen.

Rank checker tool

Wanneer je nieuw bent in de wereld van linkbuilding kan een rank checker erg handig zijn. Met behulp van deze tool kan je namelijk je Google ranking, oftewel hoe hoog je pagina in de Google zoekresultaten terecht komt, achterhalen. Hoewel Google over het algemeen de meest gebruikte zoekmachine is, kan je met rank checker tool ook je positie in andere zoekmachines zoals Bing, Yahoo, Baidu en Yandex checken. Dit kan je per zoekwoord nagaan, en je kan ook nog eens in verschillende talen zoeken! Ook heb je de optie om desktop of mobiele rankings na te gaan. Verder kan je met een dergelijke tool je concurrentie in de gaten houden, door na te gaan hoe hoog zij in de rankings staan. Je kan na verloop van tijd natuurlijk ook zien hoe veel je pagina in de rankings opgeklommen is.

Backlink checker tool

Met een backlink checker tool kan je precies nagaan wie er naar jou linkt. Dit kan tevens handig zijn wanneer je na wil gaan wie er allemaal naar je concurrentie linkt. Met deze informatie op zak heb je een indicatie van het succes van jouw strategie of die van jouw concurrent en kan je desgewenst je aanpak wijzigen. Je kan ook bepaalde doelen stellen in termen van Key Performance Indicators (KPI’s) zoals organic traffic of bepaalde link metrics. 

Linkbuilding administratie tool

Als je eenmaal een tijdje bezig bent met linkbuilden, zal je zien dat je erg veel gegevens bij moet houden. Om overzicht te houden over deze data, is een linkbuilding administratie tool onmisbaar. In deze tool kun je alle data die relevant is voor het linkbuilden overzichtelijk op één plek bijhouden, zodat je niet meer in aparte bestanden hoeft te zoeken. Hierdoor werk je dus een stuk efficiënter. Daarnaast controleert zo’n tool automatisch of alle links nog actief zijn, zodat je ze niet handmatig één voor één na hoeft te gaan. Je bespaart er dus uiteindelijk een heleboel tijd mee!