Hoor jij ook bij de mensen zonder goede scooterpolis?

Hoor jij ook bij de mensen zonder goede scooterpolis?

Wist je dat een groot aantal mensen in Nederland denkt een goede scooterpolis te hebben, maar waarbij dit niet echt het geval is? Iedereen die in Nederland met een scooter op de openbare weg wil rijden, moet een verzekering voor deze scooter afsluiten. Deze basisverzekering komt in drie verschillende vormen. Wanneer je de verkeerde optie kiest, is de kans groot dat je meer betaalt dan nodig is voor je premie, of dat je schade niet kunt laten herstellen omdat je polis ontoereikend blijkt te zijn. Dit zijn zaken die je liever wilt voorkomen. Vandaar dat het goed is om eens te kijken naar hoe een verzekering voor je scooter is opgebouwd en hoe je zelf kunt zorgen dat je altijd een goede polis kunt hebben.

Een verzekering sluit aan bij de dagwaarde van je scooter

Een goede scooter verzekering is er een die aansluit bij de leeftijd van je scooter. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Vaak denkt men namelijk dat je moet letten op het merk scooter dat je hebt. Dit is niet correct. Je verzekeraar kijkt namelijk naar de leeftijd van je voertuig. Dit heeft te maken met de dagwaarde van je scooter. Hoe ouder deze wordt, hoe lager de dagwaarde ervan zal zijn. Dat heeft gevolgen voor de vraag of je schade nog moet en kunt laten herstellen. Het repareren van schade is namelijk duur en het kan zijn dat de kosten van de reparatie boven de waarde van je scooter uitstijgen. In dat geval is het financieel aantrekkelijker om je scooter te vervangen dan om hem helemaal te repareren. Vandaar dat de basisverzekering ook in drie vormen komt. Elke variant is geschikt voor een specifieke leeftijd. Zorg er daarom altijd voor dat je de passende optie voor je scooter kiest.

De basisverzekering komt in drie varianten: wat heb je nodig?

De leeftijd van je scooter is bepalend voor de vraag welke verzekering je voor je scooter moet kiezen. Heb je een nieuwe scooter of een die maximaal twee jaar oud is, dan kun je het beste de all risk verzekering scooter nemen. Met deze polis ben je tegen alle mogelijke ongelukken verzekerd. Loop je schade op, dan kun je deze bij je verzekeraar claimen. De dagwaarde van je scooter is namelijk nog hoog genoeg om de schade te herstellen. Anders ligt dit wanneer je scooter drie tot vijf jaar oud is. In dat geval is het repareren van forse schade vaak niet meer rendabel. Kleine schade kan wel hersteld worden. Je kunt dit alles faciliteren door te kiezen voor de WA Plus verzekering. Deze dekt namelijk wel kleine schadeposten, maar geen grote. Heb je een scooter van vijf jaar of ouder? Dan hoef je deze slechts te voorzien van de basisverzekering. Met deze polis voldoe je enkel aan je wettelijke plicht een verzekering voor je scooter te hebben. Je kunt anderen ermee schadeloos stellen.

Een verzekering voor je scooter online afsluiten is zo gedaan

Wanneer je nog geen verzekering voor je scooter hebt afgesloten, maar dit graag zo snel mogelijk wilt regelen, kun je even naar de site van je verzekeraar gaan. Daar kun je zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vergeet ook niet om even te kijken naar de aanvullende polissen. Deze zijn vrijblijvend, maar interessant omdat je er meer mee uit je verzekering kunt halen. Heb je de perfecte polis weten samen te stellen? Dan kun je hem met een paar klikken op je muis gelijk afsluiten. Je verzekering is dan gelijk een feit en binnen een paar dagen krijg je je polisvoorwaarden thuis gestuurd. Regel het gelijk even!