Wil jij meer weten over software? Klik dan hier

Is de standaard of op maat gemaakte software die jij gebruikt voor jouw werk nog wel up to date, is de software goed beveiligd en kan jij nog wel efficiënt werken? Misschien ben je op zoek naar informatie over software omdat je verschillende vragen hebt, Lees meer over software. Het kan zijn dat je eerst wil weten met welke software jij werkt en waarom andere software misschien beter geschikt is.

Standaard software

Weet jij welke software jij gebruikt, is dit een standaard software of is dit op maat gemaakt? Standaard software heeft zowel voordelen als nadelen. De grootste minpunten van standaard software is dat de software niet uniek voor jouw werk is gemaakt. Dit betekent dat de software voor geprogrammeerd is, het staat dus al vast hoe je met deze software moet werken en hoe het proces gaat verlopen. De software kan zich niet aanpassen naar bepaalde wensen en eisen van de persoon die dit gebruikt. Daarnaast kan de software verouderd zijn, waardoor jij niet snel en efficiënt genoeg meer kan werken. 

Software op maat gemaakt

Software op maat laten maken heeft een aantal voordelen, waaronder dat de software zo gemaakt kan worden dat al jouw wensen en eisen waar gemaakt kunnen worden. Daarnaast heeft de software alle functionaliteiten waar je ook echt gebruik van maakt, hierdoor kun je overbodige functies weglaten en functies toevoegen die jij echt belangrijk vindt. De software kan meegroeien met het bedrijf, dit betekent dat er functies toegevoegd kunnen worden naarmate het bedrijf dit nodig heeft.

Maak niet alleen software voor bijvoorbeeld klantprofielen die van buitenaf gebruikt kan worden, maar maak ook software die intern gebruikt kan worden voor medewerkers. Denk aan een app waar je roosters kunt inzien, verlof kunt aanvragen en zelfs vergaderingen kan plannen. Wil jij weten wat precies de voordelen zijn van op maat gemaakte software en waar jij dit kunt laten ontwikkelen kijk dan op carthago-ict.nl/ voor meer informatie.

Hoe kan jij optimaal en efficiënt gebruik van software?

Om erachter te komen of jij optimaal gebruik maakt van de software die jij gebruikt, is het handig om een checklist te maken. schrijf een aantal eisen, wensen en functies die de software moet kunnen op een lijstje. Vervolgens ga je dit lijstje af en kijk je wat de software waarmee jij al werkt wel en niet kan. Denk naast de software ook eens aan cybersecurity, is de software goed beveiligd en hoe kan dit eventueel beter. Verouderde software is minder veilig dan je misschien denkt, hierdoor kan dit een risico vormen. Gelukkig zijn hier meerdere oplossingen voor om jouw software goed te beschermen.