Azure

Alles wat je moet weten over Managed Azure

Als bedrijf kan het lastig zijn om grip te krijgen op de IT-infrastructuur. Er zijn veel technische zaken waar rekening mee moet worden gehouden en dit vergt vaak veel tijd en energie. Managed Azure kan hierbij een oplossing zijn. Maar wat houdt Managed Azure tegenwoordig precies in? In deze blog lees je wat je moet weten over Managed Azure en waarom het voor jouw organisatie interessant kan zijn.

Wat is Managed Azure?

Managed Azure is een dienst die wordt aangeboden door Microsoft, waarbij zij het beheer van de cloud-infrastructuur en -applicaties geheel uit handen nemen. Hierdoor kunnen organisaties zich volledig richten op hun core business en hoeven zij zich geen zorgen te maken over het technische beheer van de IT-omgeving.

Wat zijn de voordelen van Managed Azure?

Een groot voordeel van het gebruik van Managed Azure is dat het beheer van de infrastructuur geheel wordt uitbesteed. Hierdoor heb je als organisatie minder omkijken naar de IT-infrastructuur en kun je meer aandacht besteden aan core business. Daarnaast zorgt Managed Azure voor een aanzienlijke kostenbesparing. Door het uitbesteden van het beheer heb je geen eigen IT-afdeling meer nodig en dit scheelt aanzienlijk in de kosten.

Wat zijn de mogelijkheden van Managed Azure?

Managed Azure biedt veel mogelijkheden voor organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende typen cloud-services afnemen, zoals IaaS, PaaS en SaaS. Daarnaast kun je ook kiezen voor verschillende service levels, zoals het beheren van de IAAS-laag, tot aan het volledige beheer van de applicaties.

Wat zijn de risico’s van Managed Azure?

Het gebruik van Managed Azure brengt ook enkele risico’s met zich mee. Het is namelijk cruciaal dat de leverancier de veiligheid van de data garandeert en voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast moet de dienst naadloos aansluiten op de bedrijfsprocessen en IT-infrastructuur van de organisatie. Om deze risico’s te minimaliseren kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Managed Azure-dienstverlener met een goede reputatie.

 

Managed Azure kan een goede oplossing zijn voor organisaties die zich willen focussen op hun core business en tegelijkertijd kosten willen besparen. Het uitbesteden van het technisch beheer van de IT-omgeving kan veel tijd en energie besparen en zorgt ervoor dat de organisatie sneller kan groeien. Maar let wel op de risico’s en zorg dat de dienstverlener aansluit op de bedrijfsprocessen en IT-infrastructuur. Zo kun je als organisatie optimaal profiteren van de voordelen van Managed Azure. Voor meer informatie kun je bijvoorbeeld terecht bij ACC-ICT.com.