Visitekaartje

NFC Visitekaart maken in 4 stappen

Ben je opzoek naar een visitekaart die direct de contactgegevens in een telefoon zet zonder gegevens in te vullen? Of wil je een visitekaart die je na het scannen met een telefoon direct doorstuurt naar je LinkedInpagina, Instagram account of website. Dat kan met nfc visitekaartjes. In deze blog leg ik precies uit hoe je een NFC visitekaart maakt.

Stap 1: Koop een NFC Kaart

Om een NFC Visitekaart te kunnen maken heb je natuurlijk NFC Kaarten nodig. Wij adviseren om de NFC kaart ntag215 te bestellen. Dit zijn plastic passen waarin een NFC tag is verwerkt. Met deze passen heb je voldoende geheugen om alle contactgegevens te programmeren op de chip.

Stap 2: Zorg ervoor dat je de juiste software tot je beschikking hebt

Heb je een iPhone, gebruik dan de applicatie NFC Tools. Mocht je Android gebruiken dan kun je NXP Writer gebruiken. Daarnaast kun je ook met een NFC Writer via een computer programmeren.

Stap 3: Open de software en schrijf de NFC Tag

Ongeacht welke software je gebruikt, elke applicatie heeft een optie ‘’schrijven’’. Klik op deze optie en houd de NFC Kaart tegen de achterkant van je telefoon. Vervolgens kun je er verschillende gegevens op zetten, zoals een URL van je website, Instagramaccount of je LinkedIn pagina. Ook is er een optie om contactgegevens te schrijven. Wanneer je hier op klikt dien je alle gegevens in te vullen.

Stap 4: Programmeer de NFC chip

Houd de NFC tag tegen de achterkant van je telefoon om de ingevulde gegevens te programmeren op de tag. Je krijgt dan een melding dat de gegevens correct zijn overgeschreven.

Jouw NFC Visitekaart is nu klaar voor gebruik.